Trimsalon Klein Duimpje
voor uw West Highland White - en Schotse Terriër
Luitgardestraat 2 
 3882 EH PUTTEN (GLD) 
 Tel. 0341 - 35 78 90
 
 
 
 
 
Mijn naam is Lydia Cox-Maasland.


Ik ben het trimvak ingerold, doordat ik met mijn eigen honden vanuit Putten naar Eindhoven reed, om ze daar te laten trimmen.
Destijds, zo'n 20 jaar geleden, kon ik in onze omgeving geen goede trimsalon vinden die de honden op de juiste manier plukte. Vandaar dus elke 2 maanden naar Eindhoven. Ik vond dit zo leuk, dat ik na 2 jaar toekijken, heb besloten zelf de opleiding tot hondentrimster te gaan volgen. Ook deze opleiding heb ik in Eindhoven gevolgd, en wel bij Trimshop Shannon, van eigenaresse Elly Giesbers. Zij was wereldkampioene trimmen, een betere leerschool kun je je niet wensen. Deze opleiding heeft, inclusief de theorie zo'n 2 jaar geduurd. In 1997 ben ik geslaagd, waarna ik op 1 januari 1998 in Putten Hondentrimsalon Klein Duimpje ben gestart.
Ik werk dus al 20 jaar, met ontzettend veel plezier, dagelijks met honden. Mijn interesse en kennis van honden is ontzettend breed, ook qua gedrag, gezondheid en voortplanting heb ik de nodige cursussen gevolgd en ervaring opgedaan. Dit alles bij elkaar maakt dat 99% van de honden zich geduldig door mij laat trimmen, ook de wat moeilijkere karakters.

 

Mijn rasspecialisaties: de West Highland White - en de Schotse Terriër.
Ik ben echt verknocht aan deze rassen en heb zelf 2 Westies en 2 Schotten.
Vanaf 2013 ben ik me uitsluitend gaan richten op het trimmen van deze 2 rassen.

Ik ben aangesloten bij de vakvereniging van gediplomeerde hondentrimmers, de ABHB (Algemene Belangenbehartiging voor het HondentoiletteerBedrijf).Ook vind ik het belangrijk "bij" te blijven door het bezoeken van hondenshows, trimvakdagen en demonstraties.

Het meedoen aan trimwedstrijden is ook een soort hobby geworden.
In september 2014 ben ik met een Westie 1e geworden in de Open Klasse voor Plukhonden tijdens de trimwedstrijd "So You Think You Can Groom".

VoorNa


Ik heb een EHBO-cursus voor honden gevolgd en dan met name toegespitst op situaties die in de trimsalon kunnen voorkomen en ik heb een basiscursus TTouch bij de Hond gevolgd bij IPC Dier in Barneveld.
Recent heb ik een workshop "Asian Fusion Grooming" bij de Trimacedemie gevolgd.
Hoewel deze stijl niet toepasbaar is op "mijn" rassen, vind ik het wel enorm leuk.