Trimsalon Klein Duimpje
voor uw West Highland White - en Schotse Terriër
Luitgardestraat 2 
 3882 EH PUTTEN (GLD) 
 Tel. 0341 - 35 78 90
 
 
 
 
 
Mijn naam is Lydia Cox-Maasland.


Ik ben het trimvak ingerold, doordat ik met mijn eigen honden vanuit Putten naar Eindhoven reed, om ze daar te laten trimmen.
Destijds, zo'n 25 jaar geleden, kon ik in onze omgeving geen goede trimsalon vinden die de honden op de juiste manier plukte. Vandaar dus elke 2 maanden naar Eindhoven. Ik vond dit zo leuk, dat ik na 2 jaar toekijken, heb besloten zelf de opleiding tot hondentrimster te gaan volgen. Ook deze opleiding heb ik in Eindhoven gevolgd, en wel bij Trimshop Shannon, van eigenaresse Elly Giesbers. Zij was wereldkampioene trimmen, een betere leerschool kun je je niet wensen. Deze opleiding heeft, inclusief de theorie zo'n 2 jaar geduurd. In 1997 ben ik geslaagd, waarna ik op 1 januari 1998 in Putten Hondentrimsalon Klein Duimpje ben gestart.
Ik werk dus al 20 jaar, met ontzettend veel plezier, dagelijks met honden. Mijn interesse en kennis van honden is ontzettend breed, ook qua gedrag, gezondheid en voortplanting heb ik de nodige cursussen gevolgd en ervaring opgedaan. Dit alles bij elkaar maakt dat 99% van de honden zich geduldig door mij laat trimmen, ook de wat moeilijkere karakters.

 

Mijn rasspecialisaties: de West Highland White - en de Schotse Terriër.
Ik ben echt verknocht aan deze rassen en heb zelf 2 Westies en 2 Schotten.
Vanaf 2013 ben ik me uitsluitend gaan richten op het trimmen van deze 2 rassen.

Ik kies er heel bewust voor om een zeer hoogwaardige kwaliteit shampoo’s te gebruiken en zoveel mogelijk natuurlijke producten om uw hond te verzorgen, en mijn materialen mee te reinigen. Chemische belasting van de hond (die er vaak door de huid uitkomt) is een flink onderschat probleem.

Ook heb ik ruim 10 jaar West Highland White Terriërs en later ook Schotse Terriërs gefokt onder de kennelnaam Dazzling Dominiques. Jarenlang heb ik mij in de kynologie verdiept, o.a. door het bezoeken van hondenshows, en ik ben een aantal jaren secretaris van de West Highland White Terriër Club geweest. Op dit moment organiseer ik zowel voor de West Highland White Terriër Club als voor de Schotse Terriër Club samen met respectievelijk Janneke en Wiepke gezellige wandelingen voor eigenaren van deze rassen en hun honden natuurlijk, want daar draait het tenslotte allemaal om.

Nog steeds bezoek ik trimvakdagen en trimdemonstraties om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en contacten met collega trimmers te onderhouden. Mijn focus in bijscholing en kennis ontwikkeling ligt de laatste jaren echter bij de Essentiële Oliën. Binnenkort ga ik de opleiding "Healing Touch for Animals, level 1" volgen. Iets waar ik erg naar uitkijk.

In september 2014 ben ik met een Westie 1e geworden in de Open Klasse voor Plukhonden tijdens de trimwedstrijd "So You Think You Can Groom".

VoorNa


Ik heb een EHBO-cursus voor honden gevolgd en dan met name toegespitst op situaties die in de trimsalon kunnen voorkomen en ik heb een basiscursus TTouch bij de Hond gevolgd bij IPC Dier in Barneveld.